Close search

Сьомга с аспержи и хрупкави картофи

5.0
от общо 129 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Сьомга с аспержи и хрупкави картофи photo-credit Вкусна сьомга с аспержи и картофи

Продукти

Начин на приготвяне

1. Сваряваме картофите в подсолена вода, отцеждаме ги. Разтапяме маслото в дълбок тиган и ги запържваме до златисто. В отделен тиган задушаваме аспержите с малко масло и сол. Ако използваме пресни аспержи е необходимо да ги сварим предварително в подсолена вода за около 6-8 мин.

2. Измиваме филето от сьомга и го подсушаваме с кухненска хартия. Подправяме го със сол, черен пипер. На оребрен тиган запичаме филето от сьомга за около 4 мин. общо от двете страни.

3. Сервираме филето с картофите и аспержите. Изцеждаме един лимон и приготвяме дресинг с малко зехтин и риган.

Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност