Close search

Сьомга с аспержи и хрупкави картофи

5.0
от общо 129 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Сьомга с аспержи и хрупкави картофи photo-credit Вкусна сьомга с аспержи и картофи

Продукти

Начин на приготвяне

1. Сваряваме картофите в подсолена вода, отцеждаме ги. Разтапяме маслото в дълбок тиган и ги запържваме до златисто. В отделен тиган задушаваме аспержите с малко масло и сол. Ако използваме пресни аспержи е необходимо да ги сварим предварително в подсолена вода за около 6-8 мин.

2. Измиваме филето от сьомга и го подсушаваме с кухненска хартия. Подправяме го със сол, черен пипер. На оребрен тиган запичаме филето от сьомга за около 4 мин. общо от двете страни.

3. Сервираме филето с картофите и аспержите. Изцеждаме един лимон и приготвяме дресинг с малко зехтин и риган.

Още от : риба

3 Коментара

  1. Small
    jnetoto

    Aw, it was a very good post. In idea I would like to devote writing such as this furthermore,?¡ìC spending time and specific work to produce a great article?- nonetheless so what can I say?- I waste time alot and never at all seem to obtain one thing completed. jnetoto

  2. Small
    jnetoto

    Aw, it was a very good post. In idea I would like to devote writing such as this furthermore,?¡ìC spending time and specific work to produce a great article?- nonetheless so what can I say?- I waste time alot and never at all seem to obtain one thing completed. jnetoto

  3. Small
    jnetoto

    Aw, it was a very good post. In idea I would like to devote writing such as this furthermore,?¡ìC spending time and specific work to produce a great article?- nonetheless so what can I say?- I waste time alot and never at all seem to obtain one thing completed. jnetoto

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност