Продукти
-
зехтин
-
риган
-
1
лимон
-
50
гр
масло
-
400
гр
картофи
-
600
гр филе от
сьомга
-
сол
-
черен пипер
-
400
гр
аспержи
Начин на приготвяне
1. Сваряваме картофите в подсолена вода, отцеждаме ги. Разтапяме маслото в дълбок тиган и ги запържваме до златисто. В отделен тиган задушаваме аспержите с малко масло и сол. Ако използваме пресни аспержи е необходимо да ги сварим предварително в подсолена вода за около 6-8 мин.
2. Измиваме филето от сьомга и го подсушаваме с кухненска хартия. Подправяме го със сол, черен пипер. На оребрен тиган запичаме филето от сьомга за около 4 мин. общо от двете страни.
3. Сервираме филето с картофите и аспержите. Изцеждаме един лимон и приготвяме дресинг с малко зехтин и риган.