Сьомга с аспержи и хрупкави картофи

Продукти

  • зехтин
  • риган
  • 1 лимон
  • 50 гр масло
  • 400 гр картофи
  • 600 гр филе от сьомга
  • сол
  • черен пипер
  • 400 гр аспержи

Начин на приготвяне

1. Сваряваме картофите в подсолена вода, отцеждаме ги. Разтапяме маслото в дълбок тиган и ги запържваме до златисто. В отделен тиган задушаваме аспержите с малко масло и сол. Ако използваме пресни аспержи е необходимо да ги сварим предварително в подсолена вода за около 6-8 мин.

2. Измиваме филето от сьомга и го подсушаваме с кухненска хартия. Подправяме го със сол, черен пипер. На оребрен тиган запичаме филето от сьомга за около 4 мин. общо от двете страни.

3. Сервираме филето с картофите и аспержите. Изцеждаме един лимон и приготвяме дресинг с малко зехтин и риган.