Свинско печено
Продукти
- 1 ч.ч. бяло вино
- 2 ч.л. черен пипер
- 80 мл зехтин
- сол на вкус
- 2 с.л. горчица
- 1 с.л. соев сос
- 1 ч.ч. вода
- 1 ч.л. черен пипер на зърна
- 2 скилидки чесън
- 2 моркова
- 1,5 кг. свинска плешка
100 г съдържат:
- 250 калории
- 30 г мазнини
- 13 г протеини
- 2 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Измиваме месото и го подсушаваме добре.
- Почистваме скилидките чесън и ако са много големи, режем на половина.Обелваме морковите и ги нарязваме на удобни за шпиковане парчета.
- От горната страна на парчето месо с остър тънък нож правим разрези във вид на филийки. От долната страна правим малки разрези, но достатъчно дълбоки, за да можем във всеки да поставим по парче чесън и морков. В някои от разрезите поставяме и по зрънце черен пипер.
- Смесваме горчицата и соевия сос, и с получената смес натриваме добре месото, така, че да влезе добре и в разрезите.
- Поставяме месото в съда за печене, заливаме със зехтин, посоляваме, поръсваме с черен пипер, а след това заливаме с бялото вино и водата. Покриваме добре с алуминиево фолио и печем в предварително загрятата на 220 градуса фурна - първоначално за около 50 минути, след това намаляваме на 180 градуса и печем още около 40 минути. Проверяваме месото за готовност, махаме фолиото и запичаме до златисто. Сервираме с гарнитура по избор.
Панирани пилешки бутчета
Измиваме пилешките бутчета, подсушаваме ги и ги натъркваме със сол, черен и червен пипер. Оставяме ги...
Коктейл “Мартини”
В шейкър поставяме няколко кубчета лед, прибавяме джина и вермута. Разклащаме сместа енергично.Оставя...
2 Коментара