Свинско бон филе с ябълки
Продукти
- 2 ябълки , обелени
- 2 с.л. стафиди , сушени
- 0,5 ч.л. индийско орехче
- 1 ч.л. канела
- 2 с.л. захар , кафява
- 2 с.л. нишесте , царевично
- 650 г свинско филе
100 г съдържат:
- 173 калории
- 6 г мазнини
- 28 г протеини
Начин на приготвяне
- Загряваме фурната до 200 градуса.
- В купа смесваме царевичното нишесте, захарта, канелата и плодовете. Разбъркваме добре.
- Поставяме филето в съд за печене и около него разстиламе сместа с ябълки, като внимаваме да е разпределена равномерно. Покриваме с капак и запичаме за 30 минути.
- Изваждаме ястието от фурната и с помощта на лъжица поливаме месото със соса, получен от печеното, докато изцяло го покрием.
- Поставяме капака отново и запичаме още 20 минути, докато свинското е готово и придобие кафеникав цвят.
- По желание, може да поръсим ястието с филирани бадеми.
Пене "Болонезе"
В по-дълбок тиган с капак, сипваме зехтина и когато се сгорещи запържваме нарязания на дребно лук.Сле...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook