Свински гърди с боб
Продукти
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 дафинов лист
- зехтин
- 500 гр боб
- 1 портокал
- 500 г свински ребра
- 0,5 ч.л. кимион
- 0,5 ч.л. пушен червен пипер
- 1 ч.л. паста от люти чушки
- връзка кориандър
- 1 лайм
Начин на приготвяне
1. Накисваме боба за около 12 часа и го сваряваме до готовност. Можем за улеснение да използваме и консерва сварен боб.
2. Загряваме зехтин в тиган на умерен огън и добавяме лука, чесъна и дафиновия лист. Сотираме 10 минути и прибавяме боба, портокаловия сок, сол, черен пипер и малко вода. Готвим на тих огън 10 минути.
3. На оребрен тиган запичаме свинските ребра до златисто и ги подправяме със сол и черен пипер. Добавяме подправките, лютата паста и печем още 5 минути.
4. Поднасяме свинското с боба, кориандъра и резаните лайм.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook