Close search

Супа с домати, аспержи и песто

5.0
от общо 126 глас
Време: 50
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 3 061a10517ac7797c44a255cbad44ab3537a75fb109b5eff5282b159085233e95 Водка

Супа с домати, аспержи и песто photo-credit Ароматна доматена супа

Начин на приготвяне

1.    Обелваме чери доматите, поръсваме ги с щипка, сол, захар и малко зехтин, и ги слагаме във фурната да се сушат на 100° C за 1 час.

2.    Изпичаме другите 800 г домати с малко зехтин на 180° C за 30 минути.

3.    Сотираме лука на тиган и добавяме два печени домата, малко шери и след това добавяме цялото количество блендирани пресни домати (500 г).

4.    Варим 15 минути и смесваме с малко пресен босилек и настърган на ситно пармезан.

5.    Поставяаме полу-сушените домати в чиния и сервираме супата. Гарнираме със зелените аспержи, които може предварително да задушим и овкусим, и хрупкави корички пармезан.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност