Продукти
-
100
г
пармезан
-
6
свежи
зелени аспержи
-
50
г пресен
босилек
-
500
мл блендирани
пресни домати
-
100
мл
шери (или друго ликьорно вино)
-
1
глава
лук
-
800
г
печени домати
-
4
полу-сушени домата
-
1
кг
чери домати
Начин на приготвяне
1. Обелваме чери доматите, поръсваме ги с щипка, сол, захар и малко зехтин, и ги слагаме във фурната да се сушат на 100° C за 1 час.
2. Изпичаме другите 800 г домати с малко зехтин на 180° C за 30 минути.
3. Сотираме лука на тиган и добавяме два печени домата, малко шери и след това добавяме цялото количество блендирани пресни домати (500 г).
4. Варим 15 минути и смесваме с малко пресен босилек и настърган на ситно пармезан.
5. Поставяаме полу-сушените домати в чиния и сервираме супата. Гарнираме със зелените аспержи, които може предварително да задушим и овкусим, и хрупкави корички пармезан.