Супа с домати, аспержи и песто
Ниво: лесно
Порции: 4
Продукти
- 100 г пармезан
- 6 свежи зелени аспержи
- 50 г пресен босилек
- 500 мл блендирани пресни домати
- 100 мл шери (или друго ликьорно вино)
- 1 глава лук
- 800 г печени домати
- 4 полу-сушени домата
- 1 кг чери домати
Начин на приготвяне
1. Обелваме чери доматите, поръсваме ги с щипка, сол, захар и малко зехтин, и ги слагаме във фурната да се сушат на 100° C за 1 час.
2. Изпичаме другите 800 г домати с малко зехтин на 180° C за 30 минути.
3. Сотираме лука на тиган и добавяме два печени домата, малко шери и след това добавяме цялото количество блендирани пресни домати (500 г).
4. Варим 15 минути и смесваме с малко пресен босилек и настърган на ситно пармезан.
5. Поставяаме полу-сушените домати в чиния и сервираме супата. Гарнираме със зелените аспержи, които може предварително да задушим и овкусим, и хрупкави корички пармезан.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook