Спагети с доматен сос и кюфтета
Продукти
- 1 филийка хляб , сух
- 1 яйце
- 1 глава лук за кюфтетата, ситно нарязан
- 3 скилидки чесън за кюфтетата, ситно нарязан
- 500 г кайма или мляно месо
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 3 стръка магданоз
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. кимион
- 400 г спагети
- 1 с.л. лютеница
- 1 скилидка чесън
- 1 глава лук
- 1 с.л. брашно
- 5 г магданоз , пресен
- 5 г босилек , пресен
Начин на приготвяне
- Омесваме каймата, като я смесим с яйцето, ситно нарязаните лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. И я оставяме настрана да поеме аромата.
- Сваряваме спагетите и запазваме литър и половина от бульона.
- Накълцваме пресните подправки и ги поставяме на дъното на дълбока купа.
- В друга дълбока тенджера запържваме лук до златисто. Добавяме чесъна, но само за минута и сипваме бульона от спагетите.
- Когато бульонът заври започваме да оформяме кюфтета и да ги пускаме във врящата вода.
- След като кюфтетата са готови ги изваждаме от течността и ги прибавяме в купата с пресни подправки.
- В същият бульон добавяме доматеното пюре, (малко сода и захар) и след като кипне добавяме малко размито във вода брашно, за да се сгъсти и изсипваме при кюфтетата.
- Сервираме спагетите поляти със соса и по желание, поръсени с пармезан и пресен магданоз.
Студен чай с ябълки
Слагаме водата да заври, след което я снемаме от котлона, добавяме пакетчетата чай, покриваме съда и ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook