Продукти
-
1
филийка
хляб
, сух
-
1
яйце
-
1
глава
лук
за кюфтетата, ситно нарязан
-
3
скилидки
чесън
за кюфтетата, ситно нарязан
-
500
г
кайма
или мляно месо
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
3
стръка
магданоз
-
1
ч.л.
чубрица
-
1
ч.л.
кимион
-
400
г
спагети
-
1
с.л.
лютеница
-
1
скилидка
чесън
-
1
глава
лук
-
1
с.л.
брашно
-
5
г
магданоз
, пресен
-
5
г
босилек
, пресен
Начин на приготвяне
- Омесваме каймата, като я смесим с яйцето, ситно нарязаните лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. И я оставяме настрана да поеме аромата.
- Сваряваме спагетите и запазваме литър и половина от бульона.
- Накълцваме пресните подправки и ги поставяме на дъното на дълбока купа.
- В друга дълбока тенджера запържваме лук до златисто. Добавяме чесъна, но само за минута и сипваме бульона от спагетите.
- Когато бульонът заври започваме да оформяме кюфтета и да ги пускаме във врящата вода.
- След като кюфтетата са готови ги изваждаме от течността и ги прибавяме в купата с пресни подправки.
- В същият бульон добавяме доматеното пюре, (малко сода и захар) и след като кипне добавяме малко размито във вода брашно, за да се сгъсти и изсипваме при кюфтетата.
- Сервираме спагетите поляти със соса и по желание, поръсени с пармезан и пресен магданоз.