Сладкиш "Агнеса"
Продукти
- за блата:
- 3 с.л. прясно мляко
- 180 г краве масло
- 180 г пудра захар
- 80 г орехи смлени
- 1 бакпулвер
- 4 белтъка
- 180 г брашно
- 1 ванилия
- за глазурата:
- 4 жълтъка
- 200 г пудра захар
- 1 ванилия
Начин на приготвяне
- За блата: Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме по малко прясното мляко и брашното с бакпулвера. Накрая добавяме орехите, ванилията и разбитите на сняг белтъци.
- Всичко разбъркваме добре и изсипваме в намазана с масло и посипана с брашно тавичка.
- Печем в умерена фурна, около 20-30 минути (зависимост от дебелината на блата, хубаво е да е по-тънък). Проверяваме с клечка за готовност.
- За глазурата: Разбиваме жълтъците на топло (на водна баня) с пудрата захар до побеляване. Прибавяме ванилията.
- Глазурата разпределяме върху охладения блат и оставяме да "стегне" около 18-24 часа.
- След това нарязваме сладкиша на ромбчета и сервираме.
Миди с чили сос
Загряваме зехтина и запържваме лука, докато омекне и стане златист. Добавяме чесъна, лютата чушка и ч...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook