Сладък салам
Продукти
- 3 с.л. какао
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 30 г пудра захар
- 1 жълтък
- 125 г масло
- 2 пак. обикновени бисквити
Начин на приготвяне
- Натрошаваме бисквитите на едри парчета.
- Разтапяме маслото и го добавяме към бисквитите. Заливаме ги с прясното мляко, добавяме жълтъка и какаото.
- Омесваме добре всичко и го правим на руло.
- Взимаме парче алуминиево фолио и го намачкваме с ръце. (Гънките върху листа придават на сладкия салам съвсем истински вид). Слагаме тестото върху фолиото, придаваме му форма на салам и го завиваме на стегнато руло. Оставяме го в хладилника поне за няколко часа, за да се стегне добре.
- След като отстраним фолиото от сладкиша, го овалваме добре в пудра захар.
- Поднасяме нарязан на тънки филийки.
Макарони на фурна
Сваряваме макароните във вряща, посолена вода, с половин чаена лъжичка олио, за да не залепват. Отцеж...
Заек по ловджийски
Почистваме зека от вътрешностите му, измиваме го със студена вода и го накисваме за 3 до 5 часа в сту...
3 Коментара
Ако решите да използвате блендер, можете да натрошите бисквитите в него, но на едро.