Шоколадов сладкиш
Продукти
Начин на приготвяне
- Разтапяме на тих огън маслото и шоколада до пълното разтваряне на парченцата шоколад.
- Разбъркваме сместа много добре и я оставяме да се охлади леко.
- През това време в дълбока купа смесваме захарта, яйцата, брашното, бакпулвера, солта и ванилията, и ги разбиваме до получаването на гладка смес. Към нея прибавяме шоколадовата смес и отново разбъркваме до получаване на еднороден цвят.
- Сместа изсипваме в малка кръгла или правоъгълна тавичка и печем около 45 минути, при температура 160 градуса.
- След като се изпече сладкишът, го оставяме да се охлади и го поръсваме с пудрата захар.
Козуначени кифлички
Разбиваме маята с малко брашно и прясно мляко. Оставяме я около 20 минути, за да набухне.Затопляме ле...
Кюфтета от леща
Сваряваме лещата много добре, така, че да стане на гъста каша.Прекарваме я през машинка за месо и я о...
1 Коментар
Този сладкиш го правя много пъти по тази рецепта и се получава. Странно защо на г-жа Георгиева не се е получил..Отгоре го намазвам леко със сладко от ягоди и поръсвам с кокосови стърготини. Божествено става!