Шоколадов мус с карамелизирани орехи
Продукти
Начин на приготвяне
- За муса: Разбъркваме с тел жълтъците, захарта, какаото и кафето и ги поставяме върху тенджера с вряща вода на котлона. Бъркаме непрекъснато, докато жълтъците започнат да се сгъстяват.
- Добавяме начупения на парченца шоколад и разбъркваме до разстопяването му, като внимаваме да не останат бучици или парченца, а кремът да стане напълно хомогенен.
- Оставяме да се охлади. Добре охладената сметана разбиваме на пухкав крем и внимателно я смесваме и разбъркваме с шоколадовата основа.
- Изсипваме мусът в купички и го оставяме на студено в хладилника да стегне.
- За орехите: Загряваме захарта на водна баня и пускаме орехите. Овалваме ги.
- Изкарваме ги в чиния.
- Гарнираме муса с орехите и сервираме.
Желирани шотове с водка
В голяма купа смесваме врящата вода с кубчетата желе.Разбъркваме докато желето се разтвори.В друга ку...
Бухтички с тиква
В купа пресяваме брашното.Разбиваме яйцата и ги смесваме с брашното. Постепенно добавяме прясното мля...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook