Шоколадов мус
Продукти
Начин на приготвяне
- Разбъркваме с тел жълтъците, захарта, какаото и кафето и ги поставяме върху тенджера с вряща вода на котлона. Бъркаме непрекъснато, докато жълтъците започнат да се сгъстяват.
- Добавяме начупения на парченца шоколад и разбъркваме до разтопяването му, като внимаваме да не останат бучици или парченца, а кремът да стане напълно хомогенен.
- Оставяме да се охлади. Добре охладената сметана разбиваме на пухкав крем и внимателно я смесваме и разбъркваме с шоколадовата основа.
- Изсипваме мусът в купички и го оставяме на студено в хладилника да стегне.
- По желание, преди сервиране може да гарнираме с малко бита сметана и малини.
Кекс с боровинки
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта.В купа разбъркваме захарта с яйцата, до побеляване.Доб...
Понички
В голяма купа смесваме сухите съставки.Отделно, в друга купа разбъркваме течните продукти.Смесваме вс...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook