Ризото с грах и мента
Продукти
Начин на приготвяне
- Изсипваме зеленчуковия бульон в голяма тенджера и оставяме леко да заври.
- Маслото и зехтина загряваме на слаб огън в незалепващ тиган.
- Добавяме нарязания на ситно лук и щипка сол. Запържваме за около пет минути. Изсипваме почистения ориз и разбъркваме добре.
- Изсипваме виното и оставяме, докато не се изпари напълно.
- Постепенно изливаме малко от зеленчуковия бульон, като разбъркваме с дървена лъжица. Останалата част от бульона изсипваме, когато предишната се е абсорбирала напълно.
- Добавяме граха, ментата и босилека.
- Овкусяваме със сол и черен пипер.
- Ястието сервираме горещо.
Омлет с тиквички и сирене
Измиваме яйцата в хладка вода. Почистваме и нарязваме тиквичките на тънки кръгчета. В купичка смесвам...
Чушкова манджа
В подходящ съд загряваме малко олио и прибавяме нарязаните на ситно лук и чесън, и запържваме до злат...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook