Close search

Рибена супа

5.0
от общо 127 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Рибена супа photo-credit Рибена супа с пъщарнак

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме зеленчуците, измиваме ги и ги нарязваме на ситно. Варим ги в посолена вода до омекване. 
  2. След това прецеждаме бульона и го прекарваме през цедка. Разреждаме го с малко вода и отново го слагаме на огъня. Щом заври, прибавяме измитата и почистена риба.
  3.  Добавяме дафиновия лист, зърна черен пипер и олиото. Варим още 20 минути. 
  4. Застройваме супата с яйцето, разбито с лимонов сок или оцет и поръсваме с малко зелен лук. Разбъркваме. 
  5. Сервираме супата гореща, като по желание декорираме с малко соеви  кълнове и препечени лентички от кромид лук.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък). 

2 Коментара

  1. Small
    mintea

    Very good essay; the information is both intriguing and valuable to me. Your essay has taught me a lot. I hope to see more new articles from you shortly! Please visit the page redactle game to have moments of fun entertainment.

  2. Small
    mintea

    Very good essay; the information is both intriguing and valuable to me. Your essay has taught me a lot. I hope to see more new articles from you shortly! Please visit the page redactle game to have moments of fun entertainment.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност