Рибена супа
Продукти
- 30 г олио
- 6 зърна черен пипер
- 1 дафинов лист
- 1 корен пащърнак
- 2 резена целина
- 3 корена магданоз
- 2 глави кромид лук
- 2 моркова
- 500 г риба дребна
- 1 яйце
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1 с.л. олио
- 1 връзка зелен лук
Начин на приготвяне
- Почистваме зеленчуците, измиваме ги и ги нарязваме на ситно. Варим ги в посолена вода до омекване.
- След това прецеждаме бульона и го прекарваме през цедка. Разреждаме го с малко вода и отново го слагаме на огъня. Щом заври, прибавяме измитата и почистена риба.
- Добавяме дафиновия лист, зърна черен пипер и олиото. Варим още 20 минути.
- Застройваме супата с яйцето, разбито с лимонов сок или оцет и поръсваме с малко зелен лук. Разбъркваме.
- Сервираме супата гореща, като по желание декорираме с малко соеви кълнове и препечени лентички от кромид лук.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).
Боб чорба по манастирски
От вечерта накисваме боба в студена вода. След това го отцеждаме от водата, слагаме го в тенджера, за...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook