Пушено пилешко на тиган
Продукти
- вино розе
- 1 глава лук
- 200 г гъби
- 100 г пушен бекон
- 2 наденици
- 250 г пилешки гърди
Начин на приготвяне
- Нарязваме лука и го запържваме в зехтин на среден огън. Когато добие жълтеникав цвят, добавяме предварително почистените и нарязани гъби. Подправяме със сол и черен пипер.
- В друг тиган на силен огън запичаме парчетата бекон в съвсем малко зехтин. Изваждаме парчетата и ги поставяме в чиния.
- В същия тиган, в който сме готвили бекона, добавяме зехтин и на среден огън запържваме пилешкото месо. Връщаме бекона и сипваме розето.
- Добавяме парчетата наденица. Ако е необходимо, увеличаваме огъня. Когато месото стане готово, добавяме зеленчуците, оставяме за още няколко минути на огъня, след което сервираме.
Ризото "Ботичели"
Във вряща вода разтваряме бульона. Нарязваме артишока и лука. Настъргваме моркова и тиквичката. Запър...
Редена салата със скариди
Сваряваме яйцето в тенджерка с вряща вода за 8 минути. Отцеждаме и го охлаждаме под течаща студена во...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook