Пушено пилешко на тиган

Продукти

  • вино розе
  • 1 глава лук
  • 200 г гъби
  • 100 г пушен бекон
  • 2 наденици
  • 250 г пилешки гърди

Време: 40 мин.
Ниво: професионално

Large pusheno pileshko na tigan

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме лука и го запържваме в зехтин на среден огън. Когато добие жълтеникав цвят, добавяме предварително почистените и нарязани гъби. Подправяме със сол и черен пипер.
  2. В друг тиган на силен огън запичаме парчетата бекон в съвсем малко зехтин. Изваждаме парчетата и ги поставяме в чиния.
  3. В същия тиган, в който сме готвили бекона, добавяме зехтин и на среден огън запържваме пилешкото месо. Връщаме бекона и сипваме розето.
  4. Добавяме парчетата наденица. Ако е необходимо, увеличаваме огъня. Когато месото стане готово, добавяме зеленчуците, оставяме за още няколко минути на огъня, след което сервираме.