Празнична погача
Продукти
- 3 яйца
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. сол
- 5 с.л. кисело мляко
- 4 с.л. олио
- 300 мл. прясно мляко
- 1 кубче мая
- 1 кг. брашно
Начин на приготвяне
- Смесваме маята с половината от прясното мляко, щипка сол, захар и малко брашно. Изчакваме докато втаса.
- Правим кладенче в предварително пресятото брашно и замесваме меко тесто. Бием го 100 пъти в масата или плота и го оставяме да престои 20-30 минути. След това бием още 100 пъти (за да стане на конци).
- Разделяме го на 9 топки и го омесваме леко. Оставяме го още десетина минути да втаса.
- Първо разточваме първите четири топки, като ги мажем с разтопено масло помежду им. След това ги режем на 8 пачета (не до края) отвътре навън, и ги завиваме нагоре.
- След това разточваме другите четири топки, но на по-малък кръг. Отново ги режем на 8 триъгълника и ги обръщаме, като ги слагаме върху образувания кръг от първите разстлелени топки. В средата слагаме деветата топка и оставяме да втаса отново.
- Намазваме питката с жълътка и печем в силна фурна, първо на 220 градуса, после намаляме на 180 градуса.
- По желание поръсваме питката със сусам.
Страхотен Чийзкейк
За основата: натрошаваме бисквитите на дребно, прибавяме разтопеното масло, с което да слепим бисквит...
Шоколадов "Фъч"
В малка тенджерка смесваме маслото, захарта, какаото (предварително пресято) и прясното мляко. Слагам...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook