Пица „Примавера”
от общо
129 гласа
Време: 12 ч. 20 мин.
Ниво: професионално
Порции: 1
Ниво: професионално
Порции: 1
Продукти
- 25 г сирене "Грана падано"
- 10 г рукола
- 40 г чери домати
- 200 г тесто за пица
- 3 г зехтин
- 30 г доматен сос
- 120 г моцарела
- Тесто за пица:
- 100 г брашно
- 75 мл. вода
- 7 г мая
- 1 щипка сол
- 2 г зехтин
Начин на приготвяне
- За тестото: Пресяваме брашното, правим кладенче, добавяме маята и половината количество вода. Замесваме. Добавяме солта, останалото количество вода и зехтин. Месим до образуване на хомогенно тесто. Слагаме в подходящ съд и прибираме в хладилник за 12 часа.
- Минимум два часа преди да разточим тестото го изваждаме, за да се темперира.
- Разточваме тестото, добавяме доматения сос и моцарелата. Печем до златисто, след което добавяме нарязаните чери доматчета, руколата и поръсваме с "Грана падано".
* Продуктите са за 1 порция.
* Пица „Примавера” може да опитате в ресторант „Osteria da Rado“.
Гризини
Разточваме тестото за пица в елипсовидна форма, с дебелина 1 см. Нарязваме го на тънки ивици, овкусяв...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook