Пица „Примавера”

Продукти

  • 25 г сирене "Грана падано"
  • 10 г рукола
  • 40 г чери домати
  • 200 г тесто за пица
  • 3 г зехтин
  • 30 г доматен сос
  • 120 г моцарела
  • Тесто за пица:
  • 100 г брашно
  • 75 мл. вода
  • 7 г мая
  • 1 щипка сол
  • 2 г зехтин

Време: 12 ч. 20 м
Ниво: професионално

Large pitsa primavera

Начин на приготвяне

  1. За тестото: Пресяваме брашното, правим кладенче, добавяме маята и половината количество вода. Замесваме. Добавяме солта, останалото количество вода и зехтин. Месим до образуване на хомогенно тесто. Слагаме в подходящ съд и прибираме в хладилник за 12 часа.
  2. Минимум два часа преди да разточим тестото го изваждаме, за да се темперира. 
  3. Разточваме тестото, добавяме доматения сос и моцарелата. Печем до златисто, след което добавяме нарязаните чери доматчета, руколата и поръсваме с "Грана падано".

* Продуктите са за 1 порция.

* Пица „Примавера” може да опитате в ресторант „Osteria da Rado“.