Пилешко филе "Тандури"
от общо
126 глас
Време: 20
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- кората на един лимон
- паста "тандури"
- черен пипер
- сол
- 100 мл зехтин
- 4 бр. пилешки гърди - всяка по 120 гр
- кофичка кисело мляко
Начин на приготвяне
1. Почистваме внимателно пилешките гърди
2. Добавяме всички подправки, 50 мл от зехтина и настъргания лимон
3. Разбъркваме и овкусяваме добре, загряваме оребрен тиган на котлона.
4. Поставяме парчетата пиле и намазваме с четка останалата част от зехтина.
5. Печем по 2 мин. от всяка страна и прехвърляме върху хартия за печене и слагаме в загрята фурна на 220 градуса за около 5 мин.
6. Поднасяме със сос от кисело мляко, в което добавяме малко сол, капка зехтин и малко лимонов сок.
Миди в масло и вино
1. Запичаме разрязаната на две по дължина франзела във фурната за около 5 мин.2. Разбъркваме смачкана...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook