Продукти
-
кората на един
лимон
-
паста
"тандури"
-
черен пипер
-
сол
-
100
мл
зехтин
-
4
бр.
пилешки гърди - всяка по 120 гр
-
кофичка
кисело мляко
Начин на приготвяне
1. Почистваме внимателно пилешките гърди
2. Добавяме всички подправки, 50 мл от зехтина и настъргания лимон
3. Разбъркваме и овкусяваме добре, загряваме оребрен тиган на котлона.
4. Поставяме парчетата пиле и намазваме с четка останалата част от зехтина.
5. Печем по 2 мин. от всяка страна и прехвърляме върху хартия за печене и слагаме в загрята фурна на 220 градуса за около 5 мин.
6. Поднасяме със сос от кисело мляко, в което добавяме малко сол, капка зехтин и малко лимонов сок.