Пилешки шишчета с лук и чушки
Продукти
- 3 с.л. олио или зехтин
- 3 глави кромид лук
- 3 червени чушки
- 800 г пилешко филе от бедрата без кожа
- за марината:
- 1 връзка магданоз
- 1 връзка босилек
- 130 мл зехтин или олио
- 6 скилидки чесън
- 1 ч.л. морска сол
- черен пипер
- 2 с.л. сок от лимон
Начин на приготвяне
- Босилекът и магданозът се измиват, подсушават и накълцват на дребно. Чесънът се пресова.
- В купа се разбъркват босилекът, магданозът и останалите продукти за маринатата.
- Добавя се месото, нарязано на кубчета.
- Всичко се разбърква, след което купата се покрива.
- Оставя се в хладилник да престои 8-12 часа.
- Дървените шишчета се накисват в студена вода 30 минути преди печенето.
- Лукът и чушките се нарязват на средни парчета, след което се поставят в купа и се поливат със зехтин.
- Разбъркват се и се нанизват на шишчета, като се редуват с месото.
- Маринованите пилешки шишчета се пекат на скара до готовност, като се обръщат редовно.
- Сервират се с гарнитура от пържени картофки и свежа салата по избор.
Салата от рукола с авокадо, краставици и домати
Почистваме и поставяме руколата в купа. Измиваме до...
Кебапчета с чубрица
Омесваме добре каймата с кимиона, чубрицата и пресованият чесън.Оформяме 14 кебапчета, които преди пе...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook