Продукти
-
3
с.л.
олио
или зехтин
-
3
глави
кромид лук
-
3
червени чушки
-
800
г
пилешко филе
от бедрата без кожа
- за марината:
-
1
връзка
магданоз
-
1
връзка
босилек
-
130
мл
зехтин или олио
-
6
скилидки
чесън
-
1
ч.л.
морска сол
-
черен пипер
-
2
с.л.
сок от лимон
Начин на приготвяне
- Босилекът и магданозът се измиват, подсушават и накълцват на дребно. Чесънът се пресова.
- В купа се разбъркват босилекът, магданозът и останалите продукти за маринатата.
- Добавя се месото, нарязано на кубчета.
- Всичко се разбърква, след което купата се покрива.
- Оставя се в хладилник да престои 8-12 часа.
- Дървените шишчета се накисват в студена вода 30 минути преди печенето.
- Лукът и чушките се нарязват на средни парчета, след което се поставят в купа и се поливат със зехтин.
- Разбъркват се и се нанизват на шишчета, като се редуват с месото.
- Маринованите пилешки шишчета се пекат на скара до готовност, като се обръщат редовно.
- Сервират се с гарнитура от пържени картофки и свежа салата по избор.