Пилешки шишчета с лук и чушки

Продукти

  • 3 с.л. олио или зехтин
  • 3 глави кромид лук
  • 3 червени чушки
  • 800 г пилешко филе от бедрата без кожа
  • за марината:
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка босилек
  • 130 мл зехтин или олио
  • 6 скилидки чесън
  • 1 ч.л. морска сол
  • черен пипер
  • 2 с.л. сок от лимон

Време: 12 ч. и 30
Ниво: средно

Large pileshki shishcheta s luk i chushki

Начин на приготвяне

  1. Босилекът и магданозът се измиват, подсушават и накълцват на дребно. Чесънът се пресова. 
  2. В купа се разбъркват босилекът, магданозът и останалите продукти за маринатата. 
  3. Добавя се месото, нарязано на кубчета. 
  4. Всичко се разбърква, след което купата се покрива. 
  5. Оставя се в хладилник да престои 8-12 часа. 
  6. Дървените шишчета се накисват в студена вода 30 минути преди печенето. 
  7. Лукът и чушките се нарязват на средни парчета, след което се поставят в купа и се поливат със зехтин. 
  8. Разбъркват се и се нанизват на шишчета, като се редуват с месото. 
  9. Маринованите пилешки шишчета се пекат на скара до готовност, като се обръщат редовно. 
  10. Сервират се с гарнитура от пържени картофки и свежа салата по избор.