Пилешка пържола от бут
от общо
139 гласа
Време: 25 мин. (3 ч. подготовка)
Ниво: професионално
Порции: 4
Ниво: професионално
Порции: 4
Продукти
- 1 с.л. ябълков оцет
- 1 щипка захар
- 2 с.л. зехтин
- 4 с.л. соев сос
- 1,5 к.л. риган
- 1 к.л. майорана
- 1 к.л. черен пипер
- 4 скилидки чесън счукани
- 3 ч.л. червен пипер
- 2 кг пилешко месо от бут
- сол на вкус
100 г съдържат:
- 159 калории
- 2 г мазнини
- 15 г протеини
- 4 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Почистваме пилешките пържоли от бут от кожата, слагаме ги в найлоново пликче и ги "начукваме" леко.
- След това смесваме всички подправки в голям плик за печене, добавяме оцета, соевия сос и зехтина, слагаме пилешките пържоли и хубаво ги раздрусваме или ги объркваме с ръка, за да се овкусят равномерно.
- Изкарваме добре въздуха от плика, затваряме го и го оставяме в хладилник за около 3 часа.
- След това изваждаме пилешките пържоли, отцеждаме ги добре и ги изпичаме в тава във фурната, на грил или барбекю.
- Сервираме с гарнитура от пържени картофки или салта по избор.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook