Продукти
-
1
с.л.
ябълков оцет
-
1
щипка
захар
-
2
с.л.
зехтин
-
4
с.л.
соев сос
-
1,5
к.л.
риган
-
1
к.л.
майорана
-
1
к.л.
черен пипер
-
4
скилидки
чесън
счукани
-
3
ч.л.
червен пипер
-
2
кг
пилешко месо
от бут
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме пилешките пържоли от бут от кожата, слагаме ги в найлоново пликче и ги "начукваме" леко.
- След това смесваме всички подправки в голям плик за печене, добавяме оцета, соевия сос и зехтина, слагаме пилешките пържоли и хубаво ги раздрусваме или ги объркваме с ръка, за да се овкусят равномерно.
- Изкарваме добре въздуха от плика, затваряме го и го оставяме в хладилник за около 3 часа.
- След това изваждаме пилешките пържоли, отцеждаме ги добре и ги изпичаме в тава във фурната, на грил или барбекю.
- Сервираме с гарнитура от пържени картофки или салта по избор.