Пиле с гъби и моркови
от общо
130 гласа
Време: 1 ч. и 45 мин.
Ниво: професионално
Порции: 4
Ниво: професионално
Порции: 4
Продукти
- 100 мл. вода
- черен пипер на вкус
- 30 г подправка за пиле
- дафинов лист
- олио
- 2 глави лук
- 250 г моркови
- 200 г гъби
- 1 пиле
- 250 мл бяло вино
100 г съдържат:
- 123 калории
- 4 г мазнини
- 20 г протеини
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме морковите на едро. Слагаме ги в намаслена тава и ги посоляваме на вкус.
- Нарязваме и посоляваме гъбите. Прибавяме ги при морковите.
- Добавяме няколко зърна черен пипер и няколко листа дафинов лист.
- Обелваме и нарязваме лука, и го прбавяме към останалите зеленчуци.
- Добавяме малко олио, виното и около 100 мл. вода.
- Почистваме и разрязваме пилето и го поставяме при зеленчуците.
- Отгоре поръсваме с подправката за пиле.
- Печем в предварително загрята умерена фурна (180 градуса), около час и половина.
- Ястието сервираме с картофено пюре и малко ситно нарязан пресен магданоз.
Пиле по дижонски
Загряваме маслото в тиган.Филето нарязваме на малки парчета и слагаме в тигана заедно с гъбите наряза...
Зеленчукови тиганици
Обелваме и настъргваме на едро ренде картофите, морковите и тиквичката. Поставяме ги в голяма купа.По...
1 Коментар