Пене "Болонезе"
Продукти
Начин на приготвяне
- В по-дълбок тиган с капак, сипваме зехтина и когато се сгорещи запържваме нарязания на дребно лук.
- След минута-две поставяме и нарязания на дребно или счукан в хаванче чесън, заедно с нарязаните на дребно кубчета морков и целина.
- Разбъркваме добре и добавяме каймата.
- Бъркайки непрекъснато, пържим около 5 минути.
- След това добавяме нарязаните на дребно домати и виното. Варим на тих огън около 10 минути.
- Прибавяме подправките и варим още 5 минути, след което соса е готов за сервиране.
- Сваряваме пенето, отцеждаме ги и ги поставяме в порционни чинии.
- Върху всяка порция поставяме от соса, а отгоре по желание, поръсваме със сирене "Пармезан" или кашкавал.
Талиатели с кюфтета
Омесваме каймата, като я смесим с яйцето, ситно нарязаните лук и чесън, трохи сух хляб и подправки. И...
Свинско бон филе с ябълки
Загряваме фурната до 200 градуса.В купа смесваме царевичното нишесте, захарта, канелата и плодовете. ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook