Печено пиле със зеленчуци здравословно
Продукти
- 1 морков
- 300 г картофи
- 2 глави лук
- 300 г гъби
- 2 с.л. масло размекнато, на стайна температура
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1 лимон
- 1 пиле
- 3 стръка мащерка
- червен пипер на вкус
100 г съдържат:
- 100 калории
- 1 г мазнини
- 20 г протеини
- 4 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сока от половин лимон, сол, черен и червен пипер. Намазваме го добре с маслото.
- Нарязваме другата половина от лимона на кубчета и го слагаме в кухината на пилето, заедно с прясната мащерка.
- Слагаме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути. След това намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40 минути.
- През това време нарязваме зеленчуците на филийки. Запържваме картофите леко в мазнина - колкото да придобият лека коричка, но да не са напълно готови. Поставяме зеленчуците в тавата, около пилето. Посоляваме ги леко. Печем още 30 минути.
Коктейл “Мартини”
В шейкър поставяме няколко кубчета лед, прибавяме джина и вермута. Разклащаме сместа енергично.Оставя...
Салата с Печен деликатес, авокадо и грейпфрут
Печеният деликатес се нарязва на лентички.Руколата ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook