Печено пиле с мащерка
Продукти
- черен пипер на вкус
- червен пипер на вкус
- сол на вкус
- 3 с.л. масло размекнато, на стайна температура
- 1 лимон
- 3 стръка мащерка
- 1 пиле
100 г съдържат:
- 115 калории
- 4 г мазнини
- 21 г протеини
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сока от половин лимон, сол, черен и червен пипер. Намазваме го добре с маслото.
- Нарязваме другата половина от лимона на кубчета и го слагаме в кухината на пилето, заедно с прясната мащерка.
- Слагаме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути. След това намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40-50 минути.
Печен агнешки джолан с ароматни подправки
Загряваме фурната до 160 градуса. В дълбок съд соти...
Миди в сос с бяло вино
Загряваме олиото в плитък съд за готвене с капак, от типа на касерола. За предпочитане е съдът да бъд...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook