Пай със сирене
Продукти
- 4 домата
- 300 г бутер тесто
- За плънката:
- 1 яйце
- 200 мл течна сметана готварска
- 100 г сирене ементал
- 100 г сирене "рикота"
- 100 г сирене "моцарела"
- 100 г синьо сирене
- 50 мл бяло вино
- 10 г див лук
- 5 г бял пипер
Начин на приготвяне
- Разточваме бутер тестото съвсем леко и го полагаме във форма за пай.
- Кипваме виното със сметаната и прибавяме белия пипер,снемаме от огъня.
- Разбиваме яйцето и на тънка струя с бъркане, го прибавяме към сметаната.
- Нарязваме (начупваме) сирената на средно големи кубчета (парчета) и ги разпределяме върху плънката, заливаме със сметаната.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 15-20 минути.
- Нарязваме дивия лук на ситно и доматите на шайби. Пет минути преди да е готов пая, поръсваме с нарязания див лук и отгоре нареждаме шайбите домати, печем още пет минути на същата температура.
- Вече готовият пай поръсваме с риган и овкусяваме със зехтин.
Рибно руло
Изпичаме сьомгата покрита с фолио на 180 градуса, до пълна готовност.Нарязваме или накъсваме сьомгата...
Ябълков сладкиш с канела
Разбиваме хубаво яйцата със захарта. Към тях прибавяме олиото и канелата.След това смесваме брашното ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook