Начин на приготвяне
- Разточваме бутер тестото съвсем леко и го полагаме във форма за пай.
- Кипваме виното със сметаната и прибавяме белия пипер,снемаме от огъня.
- Разбиваме яйцето и на тънка струя с бъркане, го прибавяме към сметаната.
- Нарязваме (начупваме) сирената на средно големи кубчета (парчета) и ги разпределяме върху плънката, заливаме със сметаната.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 15-20 минути.
- Нарязваме дивия лук на ситно и доматите на шайби. Пет минути преди да е готов пая, поръсваме с нарязания див лук и отгоре нареждаме шайбите домати, печем още пет минути на същата температура.
- Вече готовият пай поръсваме с риган и овкусяваме със зехтин.
|