Пай с круши и бяло вино
Продукти
- За масленото тесто:
- 1 яйце
- 50 г пудра захар
- 150 г брашно
- 100 г масло
- За плънката:
- 1 пак. ванилена захар
- 1 лимон настъргана кора
- 10 г нишесте
- 50 мл. бяло вино
- 80 г захар
- 180 г круши обелени и нарязани
Начин на приготвяне
- Сваряваме нарязаните круши заедно със захарта и виното. Разтваряме нишестето със студена вода и доливаме като бъркаме непрекъснато докато се сгъсти. Накрая добавяме ванилената захар и настърганата кора от лимон. Оставяме да се охлади.
- Замесваме тестото от размекнатото масло, брашно, яйце и пудра захар. Оставяме го за 1 час в хладилника.
- Разточваме кора от тестото с дебелина 0.5 см.
- Разстиламе тестото в намазнена форма за пай и покриваме и стените. Изсипваме охладената плънка.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 20 минути (до зачервяване).
- Преди сервиране, по желание поръсваме с натрошени ядки.
Картофено пюре с лук
Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на парчета. Сваряваме ги в посолена вода, след което ги от...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook