Паста с телешко и червени чушки здравословно
от общо
126 глас
Време: 30
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- магданоз
- риган
- сол
- черен пипер
- зехтин
- 1 глава лук
- 1 ч.ч. бяло вино
- 50 г масло
- 1 морков
- 2 скилидки чесън
- 2 червени чушки
- 500 г паста
- 2 телешки стека
Начин на приготвяне
1. Нарязваме телешките стекове на лентички, овкусяваме със сол, черен пипер и малко зехтин и риган и оставаме да преседи.
2. Сваряваме пастата според указания.
3. Задушаваме ситно нарязания лук, чесън и малко сол. Добавяме нарязаните чушки на лентички. Добавяме малко от водата на спагетите, за да се получи сос.
4. В отделен тиган запържваме телешкото месо с маслото, докато получи златист загар. Добавяме виното към края и оставаме леко да се редуцира.
5. Прецеждаме пастата и я добавяме към зеленчуците и добавяме телешкото. Можем да нарежем моркова на дълги тънки лентички и да украсим ястието. Сервираме с нарязан на ситно магданоз.
Мини палачинки
1. Разбиваме яйцето, захарта, ванилията и млякото. Добавяме брашното и бакпулвера. Разбъркваме докато...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook