Паста с телешко и червени чушки

Продукти

  • магданоз
  • риган
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 50 г масло
  • 1 морков
  • 2 скилидки чесън
  • 2 червени чушки
  • 500 г паста
  • 2 телешки стека

Време: 30
Ниво: лесно

Large pasta s teleshko i cherveni chushki

Начин на приготвяне

1. Нарязваме телешките стекове на лентички, овкусяваме със сол, черен пипер и малко зехтин и риган и оставаме да преседи.

2. Сваряваме пастата според указания.

3. Задушаваме ситно нарязания лук, чесън и малко сол. Добавяме нарязаните чушки на лентички. Добавяме малко от водата на спагетите, за да се получи сос.

4. В отделен тиган запържваме телешкото месо с маслото, докато получи златист загар. Добавяме виното към края и оставаме леко да се редуцира.

5. Прецеждаме пастата и я добавяме към зеленчуците и добавяме телешкото. Можем да нарежем моркова на дълги тънки лентички и да украсим ястието. Сервираме с нарязан на ситно магданоз.