Продукти
-
магданоз
-
риган
-
сол
-
черен пипер
-
зехтин
-
1
глава лук
-
1
ч.ч.
бяло вино
-
50
г
масло
-
1
морков
-
2
скилидки чесън
-
2
червени чушки
-
500
г
паста
-
2
телешки стека
Начин на приготвяне
1. Нарязваме телешките стекове на лентички, овкусяваме със сол, черен пипер и малко зехтин и риган и оставаме да преседи.
2. Сваряваме пастата според указания.
3. Задушаваме ситно нарязания лук, чесън и малко сол. Добавяме нарязаните чушки на лентички. Добавяме малко от водата на спагетите, за да се получи сос.
4. В отделен тиган запържваме телешкото месо с маслото, докато получи златист загар. Добавяме виното към края и оставаме леко да се редуцира.
5. Прецеждаме пастата и я добавяме към зеленчуците и добавяме телешкото. Можем да нарежем моркова на дълги тънки лентички и да украсим ястието. Сервираме с нарязан на ситно магданоз.