Паста с телешко и червени чушки

Продукти

Начин на приготвяне

1. Нарязваме телешките стекове на лентички, овкусяваме със сол, черен пипер и малко зехтин и риган и оставаме да преседи.

2. Сваряваме пастата според указания.

3. Задушаваме ситно нарязания лук, чесън и малко сол. Добавяме нарязаните чушки на лентички. Добавяме малко от водата на спагетите, за да се получи сос.

4. В отделен тиган запържваме телешкото месо с маслото, докато получи златист загар. Добавяме виното към края и оставаме леко да се редуцира.

5. Прецеждаме пастата и я добавяме към зеленчуците и добавяме телешкото. Можем да нарежем моркова на дълги тънки лентички и да украсим ястието. Сервираме с нарязан на ситно магданоз.