Close search

Панирано пилешко месо в сладко-кисел сос по китайски

3.8
от общо 129 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 2

Панирано пилешко месо в сладко-кисел сос по китайски photo-credit Панирано пилешко месо в сладко-кисел сос по китайски

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме пилешкото месо, добавяме водата, содата, солта и захарта. Разбъркваме добре и оставяме да престой няколко минути (около 10).
  2. През това време приготвяме панировката като смесваме брашното с бакпулвера и добавяме вода, толкова, че да стане гъста еднородна смес.
  3. Изцеждаме пилето и го прибавяме към панировката. Разбъркваме много добре.
  4. Пържим в дълбок тиган, от двете страни на месото.
  5. Изваждаме го върху кухненска хартия да се изцеди от мазнината.
  6. За соса: смесваме нишестето и водата. Разбъркваме добре и добавяме останалите продукти.
  7. Поставяме на котлона като разбъркваме докато не заври. След като се сгъсти, е готов.
  8. Заливаме месото със соса, разбъркваме добре и по желание, поръсваме с малко сусам. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност