Пълнозърнест хляб със семена
здравословно
Продукти
- шепа семена микс
- 2 яйца
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. олио
- 1 кофичка кисело мляко
- 1 ч.л. оцет
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 300 г пълнозърнесто брашно
- 100 г фини овесени ядки
Начин на приготвяне
1. В купа слагаме киселото мляко, содата и оцета. След като шупне, добавяме останалите съставки без семената.
2. Разбъркваме добре сместта, докато получим гъсто тесто като "кексово тесто".
3. Взимаме продълговата форма (около 35-40 см) за печене и я намазваме с олио и поръсваме с брашно.
4. Изсипваме тестото и поръсваме със семена и малко от овесените ядки. Печем на предварително загрята фурна на 200 градуса около 60 мин. или до готовност.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook