Пълнозърнест хляб със семена

Продукти

  • шепа семена микс
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. олио
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 1 ч.л. оцет
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 300 г пълнозърнесто брашно
  • 100 г фини овесени ядки

Време: 70
Ниво: лесно

Large palnozarnest hlyab sas semena

Начин на приготвяне

1. В купа слагаме киселото мляко, содата и оцета. След като шупне, добавяме останалите съставки без семената.

2. Разбъркваме добре сместта, докато получим гъсто тесто като "кексово тесто".

3. Взимаме продълговата форма (около 35-40 см) за печене и я намазваме с олио и поръсваме с брашно.

4. Изсипваме тестото и поръсваме със семена и малко от овесените ядки. Печем на предварително загрята фурна на 200 градуса около 60 мин. или до готовност.