Пълнени домати с рикота
Ниво: лесно
Порции: 4
Продукти
- 50 мл зехтин
- 20 мл балсамов оцет
- 100 гр смес рукола и зелена салата
- копър
- черен пипер
- сол
- 1 с.л. леко люта горчица
- 1 лайм
- 200 гр рикота
- 12 малки домати
Начин на приготвяне
1. Измиваме доматите, отрязваме капачета и ги издълбаваме. Смесваме рикотата, горчицата със сол и пипер и ситно нарязания копър.
2. Напълваме доматите и ги затваряме с капачетата. Подреждаме ги в уред за готвене на пара и задушаваме за около 5-8 минути. Ако нямаме уред, може да използваме и кошница за готвене на пара, като завираме на слаб огън водата в тенджерка и внимаваме кошничката да опира водата.
3. Измиваме салатата и овкусяваме със зехтин и балсамов оцет, сол. Сервираме доматите върху зелената салата и допълнително поръсваме с малко зехтин. Може да приготвим и брускети към ястието.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook