Продукти
-
50
мл
зехтин
-
20
мл
балсамов оцет
-
100
гр смес
рукола и зелена салата
-
копър
-
черен пипер
-
сол
-
1
с.л. леко люта
горчица
-
1
лайм
-
200
гр
рикота
-
12
малки
домати
Начин на приготвяне
1. Измиваме доматите, отрязваме капачета и ги издълбаваме. Смесваме рикотата, горчицата със сол и пипер и ситно нарязания копър.
2. Напълваме доматите и ги затваряме с капачетата. Подреждаме ги в уред за готвене на пара и задушаваме за около 5-8 минути. Ако нямаме уред, може да използваме и кошница за готвене на пара, като завираме на слаб огън водата в тенджерка и внимаваме кошничката да опира водата.
3. Измиваме салатата и овкусяваме със зехтин и балсамов оцет, сол. Сервираме доматите върху зелената салата и допълнително поръсваме с малко зехтин. Може да приготвим и брускети към ястието.