Пълнена пуйка с кайма
Продукти
- 250 мл бульон пилешки
- 60 г масло , разтопено
- 1 пуйка
- за пълнежа:
- 120 г бекон , ситно нарязан
- 180 г телешка кайма
- 30 г масло
- 1 глава лук , ситно нарязан
- 1 к. л. лимонова кора
- 2 ч.ч. трохи от хляб
- 1 ч. л. магданоз , ситно нарязан
- 0,5 ч. л. салвия
- 1 щипка индийско орехче
- 1 яйце
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Плънката се приготвя, като маслото се разтопява и в него се запържват лукът и беконът. Прибавят се каймата, хлебните трохи, лимоновата кора, подправките и яйцето. Всичко се разбърква добре.
- Пуйката се измива, махат се шията и останалите вътрешности, подсушава се отвътре и отвън. Напълва се и се зашива.
- 4.Напълнената и овързана птица се слага на скара в тавичка за печене. Намазва се с масло, а пилешкият бульон се налива в тавата. Пуйката се пече 3 - 3,5 часа на 180 градуса, като често се полива с течността в тавата. Ако сосът изври, се долива още гореща вода или бульон. След изпичане се оставя да постои 15-20 минути и се нарязва.
Лазаня със спанак, сирене и кашкавал
Лукът се нарязва ситно и се задушава в мазнината, д...
Спагети с подправки
Сваряваме спагетите според описанието на опаковката. Прецеждаме ги.В голяма купа ги смесваме и разбър...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook