Продукти
-
250
мл
бульон
пилешки
-
60
г
масло
, разтопено
-
1
пуйка
-
за пълнежа:
-
120
г
бекон , ситно нарязан
-
180
г
телешка кайма
-
30
г
масло
-
1
глава
лук
, ситно нарязан
-
1
к. л.
лимонова кора
-
2
ч.ч.
трохи от хляб
-
1
ч. л.
магданоз
, ситно нарязан
-
0,5
ч. л.
салвия
-
1
щипка
индийско орехче
-
1
яйце
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
|
Време: 310 мин.
Ниво: трудно
|
Начин на приготвяне
- Плънката се приготвя, като маслото се разтопява и в него се запържват лукът и беконът. Прибавят се каймата, хлебните трохи, лимоновата кора, подправките и яйцето. Всичко се разбърква добре.
- Пуйката се измива, махат се шията и останалите вътрешности, подсушава се отвътре и отвън. Напълва се и се зашива.
- 4.Напълнената и овързана птица се слага на скара в тавичка за печене. Намазва се с масло, а пилешкият бульон се налива в тавата. Пуйката се пече 3 - 3,5 часа на 180 градуса, като често се полива с течността в тавата. Ако сосът изври, се долива още гореща вода или бульон. След изпичане се оставя да постои 15-20 минути и се нарязва.
|