Октопод с картофена салата
Продукти
- 1 с.л. сода бикарбонат
- магданоз
- риган
- зехтин
- 500 гр картофи
- 1 глава червен лук
- 1 лимон
- 1 кг октопод
Начин на приготвяне
1. Почистваме добре и обелваме кожата на октопода, доколкото е възможно. Загряваме голяма тенджера с вода и слагаме 1 с.л. сода бикарбонат след като заври. Слагаме октопода и варим около 20-30 мин. Внимаваме да не омекне прекалено.
2. Сваряваме в отделен съд в подсолена вода обелените и нарязани на кубчета картофи. След като се сварят, ги прецеждаме и оставяме да се охладят.
3. Нарязваме глава червен лук на полумесеци и смачкваме с малко сол. Приготвяме дресинг от изстискания лимон, зехтин и подправки. Сервираме салатата с нарязания октопод и овкусяваме с дресинга.
Пица с тесто от карфиол
1. Сваряваме измития и разделен на розички карфиол в подсолена вода. Пасираме го с кухненския робот и...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook