Напукани шоколадови бисквити
Продукти
Начин на приготвяне
- На водна баня разтапяме шоколада и маслото, прибавяме ликьора.
- Оставяме шоколадовата смес да се охлади.
- Пресяваме и смесваме брашното, бадемовото брашно, бакпулвера и солта.
- Разбиваме яйцето и захарта.
- Към яйчената смес добавяме охладената шоколадова смес и разбъркваме до хомогенизиране.
- Прибавяме брашнената смес и разбъркваме.
- Полученото тесто покриваме със свежо фолио и оставяме за 15-30 минути в хладилника, за да се стегне. (С тестото се работи лесно, ако е добре охладено).
- Правим малки топчета, които овалваме в пудрата захар.
- Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго.
- Печем в предварително загрята фурна, на 160 градуса, за около 10-15 минути.
Бисквитки с овесени ядки
Застиламе 2 тави с хартия за печене и слагаме овесените ядки да се запекат за 8 минути, докато пуснат...
Бисквитена торта
Сметаната се овкусява с пудрата захар, ако не е сладко, се добавя още. В правоъгълен дълбок съд (най-...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook