Напукани шоколадови бисквити

Продукти

  • пудра захар
  • 5 г ликьор
    „Амарето“
  • 0,5 ч.л. бакпулвер
  • 2 г сол
  • 100 г шоколад
    натурален
  • 2 с.л. какао
  • 50 г брашно
    бадемово
  • 100 г брашно
  • 150 г захар
  • 1 яйце
  • 80 г масло

Начин на приготвяне

  1. На водна баня разтапяме шоколада и маслото, прибавяме ликьора. 
  2. Оставяме шоколадовата смес да се охлади. 
  3. Пресяваме и смесваме брашното, бадемовото брашно, бакпулвера и солта. 
  4. Разбиваме яйцето и захарта. 
  5. Към яйчената смес добавяме охладената шоколадова смес и разбъркваме до хомогенизиране. 
  6. Прибавяме брашнената смес и разбъркваме. 
  7. Полученото тесто покриваме със свежо фолио и оставяме за 15-30 минути в хладилника, за да се стегне. (С тестото се работи лесно, ако е добре охладено). 
  8. Правим малки топчета, които овалваме в пудрата захар. 
  9. Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго. 
  10. Печем в предварително загрята фурна, на 160 градуса, за около 10-15 минути.